Strana 1 z 1

,,Použiť ako samostatný displej”

Napísané: 6. Júna 2018, 12:42
od užívateľa Lennabis
Ahoj, vedel by mi prosím niekto vysvetliť, ako funguje iMac pripojený prostredníctvom HDMI k tv? Bez zrkadlenia, s použitím samostatného displeja - mne to akosi nefunguje, alebo tomu nechápem správne. Pozerám napr. film vo VLC a chcela by som dosiahnuť, aby sa plocha iMac-u zobrazovala len na TV, teda aby sa displej Mac-u uspal. Teraz to riešim tak, že v nastaveniach displeja v PC presuniem sivú lištu z jedného modrého okienka do druhého, teda do obrazovky TV a v iMacu znížim jas na minimum a nastavím čierne pozadie, síce to pomôže, no obrazovka PC je v podstate stále zapnutá. Mám aj Apple TV, no pri prehrávaní cez AirPlay mi obraz ,,seká”. Kedysi dávno som mala klasické PC a automatické vypnutie displeja pri prepojení s TV bola asi jediná pozitívna vec na celom ,,okienkovom” operačnom systéme... :-) Ďakujem krásne za každú radu!

(iMac 27-inch, Late 2013, 3,4 GHz Intel Core i5, 8 GB 1600 MHz DDR3, NVIDIA GeForce GTX 775M 2048 MB)

Re: ,,Použiť ako samostatný displej”

Napísané: 6. Júna 2018, 23:54
od užívateľa michal
Ahoj, sklamem ta, ale bohuzial vypnut displej na iMacu nejde.

Re: ,,Použiť ako samostatný displej”

Napísané: 8. Júna 2018, 09:13
od užívateľa Lennabis
Hm, čo už, vďaka!

Re: ,,Použiť ako samostatný displej”

Napísané: 8. Júna 2018, 13:42
od užívateľa michal
Dufam, ze ti teda nerozpravam hluposti, osobne sice iMac nemam, no viem z vlastnej skusenosti, ze sme tento problem riesili davnejsie, a vtedy to neslo. Skusal som aj pre zaujimavost googlit, ci sa nahodou nieco nezmenilo, popripade, ci neexistuje nejaka aplikacia tretej strany, ktora by to vedela nejak vyriesit, no zial bez vysledku.

Re: ,,Použiť ako samostatný displej”

Napísané: 8. Júna 2018, 18:10
od užívateľa Lennabis
Pýtala som sa aj na inom fóre, vraj existuje nejaká ulitka, tak vyskúšam a dám vedieť, snáď to niekomu tiež pomôže - samozrejme ak to pôjde, vďaka za postreh

Re: ,,Použiť ako samostatný displej”

Napísané: 8. Júna 2018, 19:58
od užívateľa michal
Super, nie je vobec za co, ja tiez dakujem ;)

Re: ,,Použiť ako samostatný displej”

Napísané: 11. Júna 2018, 22:18
od užívateľa Lennabis
Tak hladala som všade a skúšala asi všetko, no bezúspešne.. Predpokladám, že to nieje možné takto cez kábel. Každopádne, čo som gúglila, tak niesom sama zúfalec :-) Tak snáď s tým niekedy, niečo spravia a dočkáme sa v nejakom update.. Ešte raz vďaka všetkým za postrehy, ahoj!

Re: ,,Použiť ako samostatný displej”

Napísané: 12. Júna 2018, 21:46
od užívateľa michal
Dakujem za postreh, snad sa to niekomu bude raz hodit :)